SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om klubben

Välkommen till Västerås Slalomklubb

 

Västerås Slalomklubb är en ideell förening, som bedriver alpin skidsport. Målsättningen är att ta emot så många aktiva, främst barn och ungdomar, som möjligt i verksamheten.

 

Klubbens syfte är att utveckla goda tävlingsåkare och bidra med elitåkare till den alpina skidsporten i Sverige. Träningen skall även ge en god fysisk och moralisk fostran.

Västerås Slalomklubb är därför en förening både för den som vill satsa elitmässigt och för den som vill tävla på en något lägre nivå.

 

Genom åren har klubben haft stora framgångar och fostrat många åkare som tagit plats på skidgymnasier och olika landslagsgrupper.

Vi har även genom åren bidragit till Skidförbundets ledarstab på flera olika nivåer hela vägen upp till landslagsnivå.

 

Verksamheten inkluderar alla skidåkare och vi är medlemmar i Parasportförbundet.

#wearwvasterasslk

Information

Här finns lite information om ditt barns träning och om hur du som förälder och medlem kan hjälpa till.

Indelning i åldersgrupper för träning och tävling

Åldersindelningar beror på när barnet är fött. Du kan lätt kontrollera vilken grupp ditt barn tillhör genom att gå till fliken träning och se födelseår på resp. grupp.

 • U6 våra yngsta åldrar
 • U8 7-8 år
 • U10  9-10 år
 • U12 11-12 år
 • U14 13-14 år
 • U16 15-16 år
 • Juniorer (FIS): från 17 år

Kommunikation

Alla träningsgrupper har en egen sluten FB-sida där information om träning, tävling, läger mm publiceras. Se till att du bli medlem i aktuell grupp så att du får all information du behöver! 

Att tänka på inför träning

Att vara lagom mätt och otörstig samt ha varit på toaletten är en god början på en träningskväll.

Se till att ditt barn har ändamålsenliga kläder anpasade till vädret för att slippa frysa, bli blöt etc. Skidor, pjäxor, stavar, hjälm och ryggskydd ska passa, bindningar ska vara inställda så att de löser ut vid rätt tillfälle. Om skidorna dessutom har vassa kanter och är vallade har åkaren goda förutsättningar att få ut så mycket som möjligt av skidåkningen. Är du osäker på detta så ta kontakt med tränarna.

Kom ihåg att vara i tid så att ditt barn har all utrustning på sig när träningen startar.

Att mamma och pappa finns i närheten kan kännas bra, åtminstone i början för barnet. Även för tränaren kan man vara ett stöd genom att till exempel hjälpa till att ploga, sätta/riva bana eller bara finnas till hands om något barn behöver hjälp när träningen pågår. Prata med ditt barns tränare om vad du kan hjälpa till med!

Vad kan du bidra med?

Klubben är en ideell förening som bygger på medlemmarnas engagemang. Det finns kommittéer och arbetsgrupper för olika uppgifter, exempelvis tävling, läger, ekonomi, tränarutbildning, teknik, material, administration, kommunikation mm. Allt ska fungera! Och allt bygger på att alla vi hjälps åt! Anmäl ditt intresse genom att prata med tränarna för ditt barns träningsgrupp.

 • Glädje. Bra skidåkare kommer från en bra och rolig gemenskap. Vi kommer alltid till träningen med ett leende på läpparna.
 • Vi stöttar och hjälper varandra till framgång. Vi stöttar varandra på både träning och tävling. Alla föräldrar och barn hjälper varandra.
 • I VSLK tränar vi med varandra, inte mot varandra. Vi tränar och tävlar med varandra som ett lag, och stöttar varandra i med och motgång.
 • I VSLK är vi goda förebilder. Jag visar hänsyn och respekt för mig själv, varandra och andra.

Medlems- och träningsavgift

Alla medlemar betalar en medlemsavgift och alla aktiva åkare betalar en träningsavgift beroende på vilken träningsgrupp man tillhör. Avgiften faktureras från klubben

 
Våra sponsorer